Zamieszczone przez pleg
Witam, pare pytań odnośnie zakupu octavi I 1.8 turbo z 99r.
Zwiń
X
-
Witam, pare pytań odnośnie zakupu octavi I 1.8 turbo z 99r.
Witam,
Przymierzam się do zakupu takiej właśnie Octavii i chciałbym prosić o podanie informacji na co powinienem zwrócić uwage, silnik 1.8 turbo, przebieg 160 tys, sprowadzona z niemiec cena 10500 zł. Na co zwrócić uwage przy silniku czy też zawieszeniu. Z góry dziękuję za odpowiedzi.
Pozdrawiam ArturArtur
-
-
kolego według mnie to przede wszystkim Turbo. Czy się nie poci w jakim ogólnie jest stanie. Koszt regeneracji to od 600 do 1200zł. No i oczywiście wszystkie sprawy związane z olejem wycieki i ilość pobieranego oleju. Teoretycznie nie powinien brać nic.
Zawieszenie jest stosunkowo tanie w naprawie więc nie ma raczej na co zwracać uwagi. Jak nie puka to znaczy ze można jeździć.
No i jeszcze sprzęgło. tam chyba jest koło dwumasowe wiec też warto zobaczyć w jakim jest stanie bo wymiana to też jest pare tysi.
Rozrząd to kosz około 800zł. Najlepiej zrobić od razu.Paweł
Komentarz
-
-
Ciężko uwierzyć w taki przebieg. Co do przeglądu przed kupnem to sprzedawca nie ma nic do gadania. Łaski nie robi. Jeśli sie nie zgodzi to znaczy że coś ukrywa.Był: VWCaddy 1,9 TDI, Superb 2,0 TDI, Ceed 1,6 CRDI, OII 1,4 TSI, Astry: G - 1,6 8V, H - 1,7 CDTI, Skoda 105, Maluch.
Jest jeszcze Fabia II CGGB, ale tu nie ma o czym pisać.
Komentarz
-
-
To prawie jak u mnieZamieszczone przez tomiktkolego ja mam skode o1 - używana normalnie , rocznik 2003 (listopad) przebieg masz w podpisie.
to jakoś nie wierze że ktoś kupił 1.8T i kulał się nim od czasu do czasu
. Rocznik koniec 2003, 1.8T i nabijam 129 tys z hakiem właśnie. Samochód z salonu PL, serwisowana w ASO i na wszystko kwity - jakby ktoś kiedy zastanawiał się, czy u mnie dodać 100 czy 200 tys
. Aczkolwiek wracając do tematu, to jak na samochód z 1999 r, z Niemiec to podejrzanie mało. Nasi sąsiedzi jeżdża dużo, a Skoda O1 raczej nie była wychuchaną perełką na zasadzie kolejnego samochodu w rodzinie, uruchamianego tylko w słoneczne niedziele.
Pozdrawiam
Northeusz
Komentarz
-
-
Wydaje mi się, że z palcem ma tyle najechane. Nie masz co pytać, bo sprzedawca nie ma interesu w tym, żeby mówić prawdę. Musisz się zdać tylko na siebie. Po pierwsze musisz być mniej entuzjastycznie nastawiony. Do zakupu tak wiekowego auta trzeba podchodzić z "trzeźwą głową". Na forum znajdziesz wiele postów, w których podano rzeczy na które zwracać uwagę. Ja prawdę mówiąc 2 miesiące temu też szukałem używki "do domu"....i nie znalazłem nic ciekawego. Skończyło się na nowej fabii. Każdy ci to powie, że ciężko trafić octavie wartą zainteresowania. Na pewno trzeba na to wiele czasu i cierpliwości, bo inaczej wdupisz się w spore koszty.Zamieszczone przez attiemyślisz kolego że ma spokojnie z 260 tys przejechane? jutro pojadę ja pooglądać dokładnie no i zapytam sprzedawcy jak to jest z tym przebiegiem i zobaczymyBył: VWCaddy 1,9 TDI, Superb 2,0 TDI, Ceed 1,6 CRDI, OII 1,4 TSI, Astry: G - 1,6 8V, H - 1,7 CDTI, Skoda 105, Maluch.
Jest jeszcze Fabia II CGGB, ale tu nie ma o czym pisać.
Komentarz
-
-
Trudno uwierzyc w przebieg. Moja rzeczywiscie stoi wiekszosc w garazu a co dwa miesiace robie w jednym kawalku 1200km do Pl i drugie 1200 zpowrotem do Niemiec. Od maja 2005 najechalem ledwo ponad 100tkm. Jesli nie jestes w stanie sprawdzic silnika na sluch lub odczucie podczas jazdy to zerknij chociaz na tarcze, takze od wewnatrz, podepnij kabel. Rozrzad masz do wymiany jako pierwszy- to standard przy kupnie, przy nieznanej przeszlosci.PL-LOP D-ROW mutex/ocfipreoqyfb/mutex
Komentarz
-
Komentarz